• ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..

Πως χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά

Μπαχαρικά

Όλα τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Πώς μπορούμε να τα συντηρήσουμε ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο τη γεύση και το άρωμά του και ποια μπαχαρικά πάνε με κάθε σάλτσα;

Τα μπαχαρικά χαλάνε; Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή τους;

Τα μπαχαρικά είναι αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο αν δεν τα αποθηκεύσουμε σωστά χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους. Όπως λοιπόν μας συμβουλεύει το herbal treasures για να διατηρήσουμε αναλλοίωτα καλό είναι να τα τοποθετήσουμε μέσα σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και να τα φυλάξουμε σε περιβάλλον μακριά από τον ήλιο και την υγρασία.

Πότε πρέπει να προσθέτουμε τα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα; Στην αρχή ή στο τέλος;

Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος καλό είναι να προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβίρισμα. Αν τα μπαχαρικά μαγειρευτούν για πολύ ώρα μπορεί να δώσουν υπερβολικά βαρύ άρωμα στο φαγητό. Βέβαια σε κάποια κρεατικά είναι πολύ ωραίο και δίνει απίστευτη μυρωδιά να τσιγαριστούν με τα μπαχαρικά, εξαρταται πάντα απο τη συνταγή.

Ποια μπαχαρικά δίνουν πιο έντονη γεύση;

Τα μπαχαρικά σε σκόνη δίνουν σαφώς πιο έντονη και πλούσια γεύση σε σχέση με αυτά στην αρχική τους μορφή. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου!

Όσα περισσότερα μπαχαρικά χρησιμοποιούμε τόσο πιο γευστικό είναι το αποτέλεσμα;

Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε περισσότερα από 3 μπαχαρικά σε κάθε συνταγή εκτός κι αν πρόκειται για κάποια αρκετά ιδιαίτερη συνταγή. Ο συνδυασμός περισσότερων μπαχαρικών μπορεί να κάνει το φαγητό αρκετά βαρύ ή πικάντικο και να δημιουργήσει βαρυστομαχιά.

Υπάρχουν κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε σάλτσα;

Για τις κόκκινες σάλτσες προτιμότερο είναι ένα μείγμα πιπεριών, κανέλα, πιπερόριζα, μπούκοβο καυτερό ή γλυκό αλλά και πάπρικα καπνιστή. Υπάρχει επίσης και η επιλογή ενός έτοιμου μείγματος για κόκκινες σάλτσες που έχουμε δημιουργήσει με τον μυστικό μας συνδυασμό μπαχαρικών.

Για γλυκόξινες σάλτσες το ειδικότερο μπαχαρικό κατά τη γνώμη μας είναι το σουμάκ.

Πολύ ωραία ιδέα επίσης για σάλτσα διαίτης είναι η μουστάρδα σε σκόνη αναμεμειγμένη με λίγο λαδάκι πιπέρι μαύρο και σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη.

Η γνώμη μας είναι πως καθε (γευστικό) γούστο είναι διαφορετικό οπότε στο μαγείρεμα αυτό που κυριως μετράει είναι η ΦΑΝΤΑΣΙΑ μπαχαρικά υπαρχουν απειρα γι αυτο και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

 

Συνέντευξη υπεύθυνου του καταστήματος herbal treasures στο womenonly.gr.