• ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
ΕκτύπωσηE-mail
Κρέμα βαλσαμικου - ΜέλιΥποβρυχιο βανίλια - Καπεταν Χιώτης

Υποβρυχιο Μαστιχα - Καπεταν Χιώτης


Υποβρυχιο Μαστιχα - Καπεταν Χιώτης
Εμφάνιση Μεγάλης Εικόνας

 

Σύμφωνα με την παράδοση, το γλυκό υποβρύχιο πρωτοφτιάχτηκε στην Πόλη από Χιώτες ζαχαροπλάστες, στην περιοχή του Γαλατά.
Αρχικά αυτή η λευκή ζαχαρόπαστα, που βυθιζόταν στο κρύο νερό, είχε γεύση βανίλια και ήταν αγαπημένο «τραταμέντο» στα ξύλινα σαχνισιά των ελληνικών μαχαλάδων αλλά και στα αριστοκρατικά γιαλί του Βοσπόρου.
Ακόμη και σήμερα, το παραδοσιακό κέρασμα στους επισκέπτες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης είναι αυτό το γλυκό. Αργότερα, οι Χιώτες της Πόλης, όταν βρέθηκαν πρόσφυγες στο νησί τους, πρόσθεσαν στη ζαχαρόπαστα τη μυρωδάτη μαστίχα.
Το υποβρυχιο καπεταν Χιώτης έρχεται να μας χαρίσει αυθεντικές Χιώτικες γλυκές γευσεις ...α λα παλαια μεν, παραδοσιακα δε!

Καλή απόλαυση!



Τιμή (400γρ): €2.80
(περιλαμβάνει ΦΠΑ 13%)